Надання первинної медико-психологічної допомоги вразливим групам населення, що потребують допомоги в Україні

Проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Центр первинної медико-санітарної допомоги Вишгородської районної ради. Литвинівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. 30 серпня 2022 року

В рамках проєкту "Надання первинної психологічної допомоги вразливим групам населення", декілька разів на тиждень спеціалісти виїжджають до населених пунктів Київської області у складі мультидисциплінарної команди, що є прототипом спеціального загону «медичний спецназ» армії Ізраїлю, до складу якого входить лікар та психолог для забезпечення мультидисциплінарного підходу.

 

30 серпня спеціалісти відвідали Центр первинної медико-санітарної допомоги Вишгородської районної ради. Литвинівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Всього за допомогою звернулися 33 особи.

 

Найбільша кількість скарг на нестабільний психоемоційний стан після пережитих подій, що відображається на соматичному стані. Спеціалісти провели первинний скринінг у психолога, психоедукацію про пережитий стрес, перенаправили тих, хто потребує лікування до лікаря мультидисциплінарної команди. Надані рекомендації. Призначене лікування

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».