Надання первинної медико-психологічної допомоги вразливим групам населення, що потребують допомоги в Україні

Проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Ірпінь. На базі Ірпінської міської бібліотеки. 30 серпня 2022 року

В рамках проєкту "Надання первинної психологічної допомоги вразливим групам населення", декілька разів на тиждень спеціалісти виїжджають до населених пунктів Київської області у складі мультидисциплінарної команди, що є прототипом спеціального загону «медичний спецназ» армії Ізраїлю, до складу якого входить лікар та психолог для забезпечення мультидисциплінарного підходу.

 

30 серпня спеціалісти відвідали м. Ірпінь Київської області. Всього за допомогою звернулися 11 осіб.

 

Найбільша кількість скарг на нестабільний психоемоційний стан - тривогу, страх та порушення сну. Психологи провели групову роботу: психоедукацію, навчання навичкам релаксації, спільне виконання дихальних вправ, розвиток толерантності до невизначеності. Спільно побудували сенси майбутнього

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».